Langage C : malloc?

La fonction malloc permet d'allouer dynamiquement des blocs mémoire.

  • Argument: quantité de mémoire à allouer.
  • Valeur retournée: malloc retourne un pointeur sur le bloc alloué.

Argument de malloc

La fonction malloc demande comme argument la quantité de mémoire à allouer, mais nous ne devons pas oublier que cette quantité de mémoire nécessaire dépend fortement du système porteur. Il ne nous sera donc jamais permis de passer une valeur numérique à la fonction.
Afin de palier à ce problème, nous devons utiliser la fonction sizeof, qui demande en argument le type de donnée, et qui renvoie la taile de la donnée.

Exemple de syntaxe

char *pointeur;
pointeur = (char *) malloc (sizeof (char));

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 19/03/2002 gemaakt, de laatste keer de 26/10/2018 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/c-malloc.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.