Thumb Evening light on the TU/eThumb ParkingThumb De Philips TorenThumb Solar flaresThumb Een verticale pijl die vertrekt van een horizontaal segment

De Philips Toren

De Lichttoren is een bouwwerk in de binnenstad van de Nederlandse stad Eindhoven. De lichttoren is een zevenhoekige, witte toren.

Aan de Lichttoren zijn de fabrieken van Philips Lighting gebouwd. Deze werden, in delen, tussen 1909 en 1921 gebouwd. Dan verrijst ook de zevenhoekige lichttoren waar de levensduurproeven van gloeilampen plaatsvinden. Later is het hoofdkantoor van de lichtdivisie van Philips in het gebouw gevestigd. De gebouwcode, zoals bij Philips in gebruik, was ED voor het oostelijk deel (incl. de eigenlijke lichttoren) en EC voor het westelijk deel. Het gebouw is een rijksmonument. De lichttoren staat naast de Witte Dame.

Tegenwoordig wordt het hele pand, naar de toren, de lichttoren genoemd. Het wordt verbouwd tot woon-, werk- en ontspanningscomplex.

Vanaf augustus 2009 wordt de toren verlicht met nieuw ledlicht.

Source: Wikipedia

Plaats

Wereldkaart

Metadata

U kunt ook metagegevensstatistieken grafisch bekijken.

Fotoalbums

Bekijk alle albums als omslagfoto of als eenvoudige tekstlinks

3 labels

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 31/01/2014 gemaakt, de laatste keer de 13/04/2020 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/photos/076563826011532282375114.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). De foto's zijn onder Creative Commons-licentie (BY-NC-ND).Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.