Thumb Evening light on the TU/eThumb ParkingThumb De Philips TorenThumb Solar flaresThumb Een verticale pijl die vertrekt van een horizontaal segment

De Philips Toren

De Lichttoren is een bouwwerk in de binnenstad van de Nederlandse stad Eindhoven. De lichttoren is een zevenhoekige, witte toren.

Aan de Lichttoren zijn de fabrieken van Philips Lighting gebouwd. Deze werden, in delen, tussen 1909 en 1921 gebouwd. Dan verrijst ook de zevenhoekige lichttoren waar de levensduurproeven van gloeilampen plaatsvinden. Later is het hoofdkantoor van de lichtdivisie van Philips in het gebouw gevestigd. De gebouwcode, zoals bij Philips in gebruik, was ED voor het oostelijk deel (incl. de eigenlijke lichttoren) en EC voor het westelijk deel. Het gebouw is een rijksmonument. De lichttoren staat naast de Witte Dame.

Tegenwoordig wordt het hele pand, naar de toren, de lichttoren genoemd. Het wordt verbouwd tot woon-, werk- en ontspanningscomplex.

Vanaf augustus 2009 wordt de toren verlicht met nieuw ledlicht.

Source: Wikipedia

Localisation

Carte du monde

Meta données

Vous pouvez aussi consulter les statistiques de meta données sous forme graphique.

Albums

Afficher tous les albums sous la forme de photo de couverture ou de simple texte

3 mots clés

Document créé le 31/01/2014, dernière modification le 22/02/2020
Source du document imprimé : https://www.gaudry.be/photos/076563826011532282375114.html

L'infobrol est un site personnel dont le contenu n'engage que moi. Le texte est mis à disposition sous licence CreativeCommons(BY-NC-SA). Les photos sont sous licence CreativeCommons(BY-NC-ND).Plus d'info sur les conditions d'utilisation et sur l'auteur.