Normalisation d'un schéma relationnel

Nous avons un schéma de relation et ses dépendances fonctionnelles, comment pouvons nous atteindre un schéma relationnel sous la troisième forme normale ?

Normalisation par décomposition

 • Regrouper les attributs pertinents du schéma en première forme normale.
 • Déterminer les dépendances fonctionnelles (DF) minimales non dérivables.
 • Calculer les identifiants minimaux.
 • Dessiner le graphe des attributs et dépendances fonctionnelles (ADF) du schéma.
 • Marquer les dépendances fonctionnelles anormales (dont le déterminant n'est pas un identifiant).
 • Retirer les dépendances fonctionnelles anormales terminales, et en faire de chacune un schéma de relation.
 • Faire un schéma du noyau résiduel.
 • Regrouper les relations ayant le même identifiant, seulement si ce groupement est pertinent1.
 • Déterminer les contraintes d'inclusion (dont les clés étrangères). Donner un nom significatif aux relations.

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 10/01/2010 gemaakt, de laatste keer de 26/10/2018 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/analyse-normalisation-schema-relationnel.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.

Notes

 1.  Regrouper les relations : Si à cette étape nous avons encore des DF anormales, nous ferons appel à une procédure plus complète que nous verons ultérieurement.

Inhoudsopgave Haut

Referenties

 1. boek Taal van het document:fr IHDCB334 - Ingénérie des bases de données : Jean-Luc HAINAUT, Anne-France BROGNEAUX, Cours d'Ingénérie des bases de données (2003)

Deze verwijzingen en links verwijzen naar documenten die geraadpleegd zijn tijdens het schrijven van deze pagina, of die aanvullende informatie kunnen geven, maar de auteurs van deze bronnen kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud van deze pagina.
De auteur Deze site is als enige verantwoordelijk voor de manier waarop de verschillende concepten, en de vrijheden die met de referentiewerken worden genomen, hier worden gepresenteerd. Vergeet niet dat u meerdere broninformatie moet doorgeven om het risico op fouten te verkleinen.

Inhoudsopgave Haut