VowelCase

Lisez d'abord l'énoncé, et essayez de résoudre l'exercice. Ensuite vous pouvez utiliser la boîte de sélection afin d'afficher le code correspondant.

Enoncé

Nous devons écrire une classe avec une méthode qui prend une chaîne de caractères en argument et retourne cette chaîne avec les voyelles en majuscules et les autres lettres en minuscules.

Astuce : consultez la page sur le code ASCII.

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 15/05/2005 gemaakt, de laatste keer de 08/08/2019 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/javaex-rf-vowelcase.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.