Liste des ports TCP

Les numéros de ports Tcp sont codés sur 2 octets (16 bits), et permettent ainsi d'adresser des valeurs comprises entre 0 et 65535.

Les ports qui sont répertoriés ici sont les ports Tcp assignés par l'Iana. Si vous désirez un complément d'information sur le détail de fonctionnement des ports avec Tcp et Udp, vous pouvez consulter les RFC768ref 1et RFC768ref 2.

  • Il est possible de diviser la liste de la manière suivante :
  • Les port connues, compris entre 0 et 1023
  • Les ports enregistrés, compris entre 1024 et 49151
  • Les ports dynamique ou privés, compris entre 49152 et 65535.

Rechercher un port

Numéro de port | |
Texte à chercher | |

Afficher la liste par blocs :

Liste mise à jour

Afficher la liste de l'Iana

Chargement de toute la liste actualisée

Le temps de chargement de toute la liste peut être relativement long

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 09/04/2005 gemaakt, de laatste keer de 26/10/2018 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/reseaux-ports-tcp.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.

Referenties

  1. Taal van het document:uk [RFC768] : Postel, J., "User Datagram Protocol", STD 6, RFC 768, USC/Information Sciences Institute, August 1980.
  2. Taal van het document:uk [RFC793] : Postel, J., ed., "Transmission Control Protocol - DARPA Internet Program Protocol Specification", STD 7, RFC 793, USC/Information Sciences Institute, September 1981.

Deze verwijzingen en links verwijzen naar documenten die geraadpleegd zijn tijdens het schrijven van deze pagina, of die aanvullende informatie kunnen geven, maar de auteurs van deze bronnen kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud van deze pagina.
De auteur Deze site is als enige verantwoordelijk voor de manier waarop de verschillende concepten, en de vrijheden die met de referentiewerken worden genomen, hier worden gepresenteerd. Vergeet niet dat u meerdere broninformatie moet doorgeven om het risico op fouten te verkleinen.

Inhoudsopgave Haut