Unités de données de l'architecture OSI

(C)SDU : Une unité de donnée (en anglais : SDU) de la couche C comprend des données de la couche C qui sont transportées via une connexion de cette couche C.

(C)PDU : Protocol Data Unit, unité de donnée du protocole de la couche C.
Détermine les informations de contrôle de couche C et de (C)-SDU.

(C)PCI : Protocol Control Information. Ces unités assurent la coordination du travail des PDU de même couche, et sont ajoutées si besoin à ces PDU sur une connexion de couche C-1.

(C)ICI : Interface Control Information.

(C)IDU : Interface Data Unit..

Le schéma ci-contre nous permet de mieux apréhender les différents échanges entre les unités de données, selon le modèle OSI.

Couche 7TCP/IP & OSIApplication
Couche 6Présentation
Couche 5Session
Couche 4Transport
Couche 3Réseau
Couche 2Liaison
Couche 1Physique

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 04/03/2003 gemaakt, de laatste keer de 26/10/2018 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/reseaux-osi-architecture.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.