DOS, Commandes internes et externes

Les commandes internes sont les commandes les plus utilisées par le système. Elles sont reprises dans le fichier command.com, et sont chargées en mémoire dès le démarrage de la machine en DOS.
Exemples de commandes internes: DATE, COPY, VER, DIR, TIME, A:, C:, etc.

Les commandes externes se trouvent simplement dans le répertoire DOS. Nous pouvons lister ce répertoire pour les trouver.
Exemples de commandes externes: FORMAT, ATTRIB, etc.

La page suivante est consacrée aux commandes DOS.

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 19/03/2002 gemaakt, de laatste keer de 26/10/2018 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/dos.html?_escaped_fragment_=

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.