Qu'est-ce que SGML?

Angl : Standard Generalized Markup Language.

SGML est un Meta langage existant depuis 1986.
Standardisé sous l'appellation ISO 8879, il permet la définition de langages de structuration (balisage) à l'aide des dtd (Document Type Definitions), utilisées dans l'échange de documents électroniques, la gestion documentaire, et la publication de documents.
Le langage SGML est considéré comme stable, souple, et riche en fonctionnalités, mais sa complexité a entraîné la naissance d'un nouveau langage, variante réduite, sous le nom XML (Extensible Markup Language).
HTML est un exemple de langage défini par SGML.

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 02/10/2003 gemaakt, de laatste keer de 03/02/2021 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/sgml.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.