Thumb 2014_08_15_231618Thumb Fort d'AmbleteuseThumb Les Fonds de QuarreuxThumb Les Fonds de QuarreuxThumb Les Fonds de Quarreux

Les Fonds de Quarreux

Les rocs de quartzite arrondis encombrant le lit de l’Amblève sont les témoins de la lutte violente opposant l’eau et la pierre.
La légende locale prétend que n’ayant pas respecté le pacte qu’il avait passé avec le Diable, le meunier de Quarreux vit son moulin, bâti sur les hauteurs de la vallée, s’effondrer brusquement, des blocs énormes de pierre s’éboulant dans le lit de l’Amblève.

5 favorieten

favorieten
  • ArmoNelga sur flickrArmoNelga (Armo Nelga)
  • Hexvessel (Max) sur flickrHexvessel (Max) (Maxime B)
  • Max et ses friches sur flickrMax et ses friches (Maxime B)
  • Timeless Seeker sur flickrTimeless Seeker
  • www.nicolabertellotti.com sur flickrwww.nicolabertellotti.com (Nicola Bertellotti)

Plaats

Wereldkaart
AywailleLiègeBelgique (België) Flag België

Metadata

U kunt ook metagegevensstatistieken grafisch bekijken.

Fotoalbums

Bekijk alle albums als omslagfoto of als eenvoudige tekstlinks

4 labels

Nederlandse vertaling

U hebt gevraagd om deze site in het Nederlands te bezoeken. Voor nu wordt alleen de interface vertaald, maar nog niet alle inhoud.

Als je me wilt helpen met vertalingen, is je bijdrage welkom. Het enige dat u hoeft te doen, is u op de site registreren en mij een bericht sturen waarin u wordt gevraagd om u toe te voegen aan de groep vertalers, zodat u de gewenste pagina's kunt vertalen. Een link onderaan elke vertaalde pagina geeft aan dat u de vertaler bent en heeft een link naar uw profiel.

Bij voorbaat dank.

Document heeft de 31/01/2014 gemaakt, de laatste keer de 20/07/2020 gewijzigd
Bron van het afgedrukte document:https://www.gaudry.be/nl/photos/265560120336011784715117.html

De infobrol is een persoonlijke site waarvan de inhoud uitsluitend mijn verantwoordelijkheid is. De tekst is beschikbaar onder CreativeCommons-licentie (BY-NC-SA). De foto's zijn onder Creative Commons-licentie (BY-NC-ND).Meer info op de gebruiksvoorwaarden en de auteur.